Kapcsolat

Üzemeltető:
Horonicz Ablak és Bútor Bt.


Székhely: 

8700 Marcali, Boronkai u. 3

Iroda: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Adószám:20892661-1-14

Telefon: +36/30 272 8196

E-mail:horoniczfa@gmail.com     info@horoniczfa.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.30 - 17:00

Ablak vasalatok

Alábbiakban az általunk használt Roto vasalatokról és a gyártó cégről szeretnénk némi információval szolgálni.


Roto Frank - 70 évvel megelőzve a korát.


A Roto eloször 1935-ben, alapítása évében forradalmasította az építőipart. Wilhelm Frank akkoriban mutatta be az első bukó-nyíló vasalatát Roto N néven, mellyel egy ablakot nyitni és buktatni is lehetett. Ma, 72 évvel később a Roto Frank név világszerte újító, esztétikus és biztonságos vasalatrendszereket takar. A Roto vasalat üzletág világszerte az egyik vezető gyártója ablak és ajtóvasalatoknak. Mindegy, hogy milyen nyitásirányról, buktatásról, toló rendszerről, harmonika, vagy emelő rendszerről legyen szó - minden kívánt nyitási módszerhez létezik egy megfelelő Roto megoldás.

 

Roto NT - a bukó-nyíló vasalatrendszer ablakokhoz.

Problémamentes buktatás, nyitás és zárás.

A "bukó-nyíló" az ablakok Közép- és Kelet-Európában leginkább elterjedt nyitási módja, de ez a kényelmes megoldás sok más országban is nagyon kedvelt. A "bukó-nyíló technológia" egy kézmozdulattal teszi lehetővé az ablakszárny problémamentes buktatását és nyitását. A Roto NT az egyik legsikeresebb ilyen jellegu vasalat rendszer világszerte.Roto NT többlet minden ablakformához és mérethez.

A Roto NT rendszerben a vasalat minden alkatrésze egy központi záróegységbe integrálódik. A rendszer már alapkivitelében is magas fokú biztonságot nyújt. Rendkívül kényelmesen kezelhető és a mechanikus, vagy elektronikus alkatrészek, pl. betörésjelző, termosztát- és szellőzésvezérlő problémamentes integrálását teszi lehetővé. Az elegáns "Silberlook" kivitel összetéveszthetetlenné teszi a Roto NT-t. Ezeket a meggyőző szerelési tulajdonságok egészítik ki. A Roto NT vasalatok a legkülönbözőbb ablakméretekhez és ablakformákhoz alkalmazhatóak.

Alapvetően biztonságos

Három gombacsapos retesszel ellátott sarokterelő és a hátrametszett záróelemek tartoznak a Roto NT széria felszereléséhez és gondoskodnak a betörés elleni hatékony védelemről. A biztonsági követelmények növelésére az utólagos installáció a helyszínen, az építkezésen is elvégezheto mivel az intelligens szerkezet leegyszerűsíti a szerelést.
A Roto NT bukó-nyíló vasalat a DIN V ENV 1627-1630 szerinti 3-as ellenállási osztályig alkalmazható. Ennél a vizsgálati eljárásnál az egész ablakot mint elemet vizsgáljuk, a betörést gátló hatás szempontjából.
A magas fokú alapbiztonság és az intelligens szerkezet minimalizálják az utólagos beszerelés ráfordítás-igényét. A Roto NT ugyanis elejétől fogva azt a lehetőséget nyújtja, hogy a magasabb biztonsági fokozat egyszerűen a záróelemek cseréjével elérhető legyen. A kiegészítő alkatrészek pedig különösen egyszerűen szerelhetők fel. Az így megtakarított munkadíj a magasabb rentabilitásban fejeződik ki.
A Roto NT-t, mint utólag felszerelhető betörésgátló terméket az ift Rosenheim vizsgálta és tanúsította a DIN 18104-2 szabvány előírásai alapján.

Kényelmes és hosszú élettartamú

Minden zárócsap laposan halad egy megfelelő profilozású tokosztóban. Ennek előnyei a zárt, egyenletes küllem és tartósan kiváló járási tulajdonságok.
A kezelési kényelem példás. A beépített szárnyemelővel ellátott szintkapcsoló zár, folyamatosan ugyanabban a szintben mozgatja a szárnyat a keretben és ezen kívül megakadályozza az ablak hibás kezelését.
Továbbiak az ollóban lévő becsapódás elleni védőelem és a bukási távolság korlátozása. A beépítési feltételektől függően a bukási távolság bukó nyitás esetén két méretben állítható be. A becsapódás elleni védelem pedig megakadályozza az ablak becsapódását huzat esetén.
A matt ezüst RotoSil felület nem csak elegáns küllemű, de olyan korrózióvédelmet is biztosít, amely sokszorosan túlteljesíti a legszigorúbb követelményeket is.

Nagyszámú tartozékok

Például a szellőzővasalat, a rögzítővasalat, és a hibás muködtetés gátló, amelyek kis ráfordítással integrálhatóak a Roto NT vasalatokba.
Már a Roto NT alap kivitele rengeteg komfortlehetőséget nyújt. Ezen kívül pedig számos kényelmi alkatrész is rendelkezésre áll.
A résszellőző rendszeres légcserét biztosít és utólag is nagyon egyszerűen felszerelhető. Franciaajtókhoz speciális elem kapható.
A szellőzővasalat segítségével a szárny minden kívánt nyitási távolságban rögzíthető. A Roto NT rögzítővasalata lehetővé teszi, hogy a nyitott szárnyat fokozatmentesen rögzítsük. A becsapódó ablak így már a múlté!.
E-Tec termékcsoportunk innovatív elektronikája, a betörésjelző, a termosztát és a szellőzésvezérlő természetesen később is problémamentesen integrálható a Roto NT vasalatba.Roto Fentro - Az ablaktábla komfort vasalata.


Sokoldalú, értékes és szerelőbarát

A Fentro rendszert különösen sokoldalú alkalmazási lehetőségekhez alakították ki. Legkiválóbb minőség egészen az utolsó részletig: A beállítócsavarokat nemesacélból készítették, hogy a korai rozsdásodás elkerülhető legyen. Minden vasalat porszórt színt kap, így biztosítja a felület minőségének változatlanságát éveken át. A felület a legmesszebbmenőkig ellenáll minden időjárási és környezeti hatásnak.

A pántok az illetéktelen lecsavarozás ellen kiegészítő védelemmel láthatók el.

Stílus és a színek
Minden Fentro vasalat széria kivitelben fekete és fehér színben, de kívánság esetén a járatos RAL színekben is, szállítható. Így szinte minden tervezési igénynek meg tudunk felelni.

Könnyű beállítani

Egy 4 mm-es imbuszkulccsal a vasalatok összes beállítása elvégezhető. Többek között a szárny oldalállítása, a szárnypántok és pántcsapok beállítása.Megnövelt használati és nyitáskomfort

A rúd-középzáró a kilincs gombba épített záró és nyitó funkcióknak köszönhetően egy kézzel működtethető.

A hárompontos zárás, két és többszárnyú ablakoknál és ajtóknál, valamint akár egyszárnyú záróként való felhasználása és a szellőzőállás lehetősége, további jelentős előny.


Patio - Nagyobb kényelem bukó-toló ajtókhoz és ablakokhoz.


Helyproblémák?

Ha a nagy ablakszárnyak befelé nyílnak általában feleslegesen sok helyet vesznek el a térből. Az ablak előtt lévő számítógépes képernyőt gyakran oldalra kell tolni. A bútordarabok és a dekorációk újra és újra megakadályozzák az ablakok problémamentes nyitását.

Ezek a nehézségek az előnyös Patio bukó-toló rendszer alkalmazásával nem jelentkezhetnek. A fa, fa/alumínium alapanyagból készült kis és nagy ablakok és ajtók könnyen, kényelmesen, gyorsan és helytakarékosan, mindössze egy kézmozdulattal buktathatók és oldalra tolhatóak.

Biztos, ami biztos

A Patio-nál betörés ellen nagyon jó védelmet nyújt a biztonsági csapos reteszelés, amely a veszélyeztetett helyeken biztonsági záródarabokkal egészül ki.

Minden Patio vasalat kompatibilis a Roto MVS zárás és nyitásjelzővel és összeköthető betörésjelző és felügyeleti rendszerekkel. A vasalat elemei a központi zárás területén a Roto bukó-nyíló vasalatokkal összehangolt.

A Patio 3150/4180 Z a kényszervezérelt, felső sarokváltóknak köszönhetően ideális megoldás nagy és nehéz 180 kg-ig terjedő ablakok kényelmes kezelésére.

A kényszervezérlés a kilincs használatakor automatikusan buktatja az ablakot, záráskor pedig a szárny automatikusan a helyére áll.Roto nyitószerkezetek - minden módszer egy kézben.


A kilincs adja meg az ablak személyiségét.

Az ablakon lévő látszó kilincs összekapcsolja az optikát, a minőséget és a kényelmes kezelést. A Roto cég a RAL által bevizsgált porszórási technikát és tartós működőképességet garantál.

Vezető vasalatgyártóként minden ablakhoz és minden ajtóhoz megfelelő választékkal rendelkezik. A szép és exkluzív RotoLine és DecoLine kilincsekkel az ablakokhoz és a DoorTec kilincsekkel a bejárati és mellék-bejárati ajtókhoz. A speciális Patio kilincsel a bukó- és harmonikaszárnyú rendszerekhez, míg a Pop-up foganytúkkal a soros tolószárnyakhoz.

A Roto cég kilincsei formában és színben számos lehetőséget kínálnak arra, hogy az ablakok és ajtók vizuális középpontjává váljanak.