Kapcsolat

Üzemeltető:
Horonicz Ablak és Bútor Bt.


Székhely: 

8700 Marcali, Boronkai u. 3

Iroda: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Adószám:20892661-1-14

Telefon: +36/30 272 8196

E-mail:horoniczfa@gmail.com     info@horoniczfa.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.30 - 17:00

Fa beltéri ajtók

Alkalmazási terület:
Lakóházakba, nyaralókba, közösségi- és szociális épületekbe, valamint ha a tervezési feltételek megengedik, egyéb létesítményekbe is beépíthetők.

Típusok:
Oldalnyíló (jobbos és balos), középen felnyíló, középen felnyíló aszimmetrikus, toló, középről két oldalra tolható

Méretválaszték:
Típusméretek: 75/210, 85/210, 90/210, 100/210, 140/210 a megfelelő nyitásmódokban (Egyéb méretek legyártását is felár nélkül vállaljuk)

Tok:
A tokmag keresztmetszeti méretei: vastagság 40 mm, szélesség alapesetben 120mm de igény esetén a falkáva vastagságához igazítható. A tokmag elemek sarokkötése átlapolt kötés, csavarozással és ragasztással erősítve. A tok mindkét oldalán egy 24x 70 mm keresztmetszetű borítás található melyek közül az egyik a tok falcát is biztosítja. A falcborítás a tokhoz ragasztott nút-féderes kötéssel kapcsolódik. A borítások felső illesztése gérbevágott. A tokfalc 17×24 mm méretű, körbe futó gumitömítéssel rendelkezik, mely halkabb záródást eredményez és a küszöbös ajtóknál némi hangszigetelést is jelent. A tok alsó kialakítása készülhet küszöbbel (tölgyfa) ill. küszöb nélkül. A küszöb nélküli tok alján 2db 4 mm vastag acélmerevítő található, ami a járólap vagy a parketta alatt megbújva mereven tartja tok szárakat. Az élek 3 mm-es rádiusszal lekerekítettek, esztétikai és felületkezelést könnyítő okok miatt.

Ajtólap:
Az ajtólap keresztmetszeti méretei: vastagság 43 mm, szélesség 110 mm, az alsó elem szélessége 220 mm. A lap elemek sarokkötése rejtett olóscsapos kötés. Az ajtófalc 15x24 mm méretű. A betétek vastagsága 24 mm, a lapban 16 mm mélyen helyezkednek el, mindkét oldalon díszítő marással, beszegezőléccel rögzítve. Az üvegezés 4 mm síküveg (katedrál) szilikon ágyba ültetve, beszegezőléccel rögzítve. Az élek 3 mm-es rádiusszal lekerekítettek, esztétikai és felületkezelést könnyítő okok miatt. A tok és szárny csatlakozás kétszeres záródású, ebből egyik rugalmas kapcsolat. A záródást ZIUR egypontos bevéső zár biztosítja (a biztonsági vagy WC-zár opciók)
- A tok és a szárny állandó kapcsolódását 3 csapos (Otlav) pántok biztosítják.

Tárolás, beépítés:
- A tok beépíthető falazáskor, vagy utólag is. Az utólag történő beépítést javasoljuk, mert így a sérülés veszélye szinte teljesen kizárható és a beépítés munkafolyamata is megkönnyíthető.
- A termékeket nedvességtől mentes helyen fektetve vagy falnak támasztva,(a lapot a tokról nem levéve) vetemedést kizárva kell tárolni.
Termékeinket korszerű felületkeléssel látjuk el, de natúr állapotban is megvásárolhatóak.
- A natúr szerkezeteket beépítés után azonnal el kell látni végleges felületkezeléssel.
- A felületkezelés elmulasztásából vagy szakszerűtlen végrehajtásából, a helytelen tárolásból eredő károkat és reklamációkat nem áll módunkban nagyvonalúan kezelni.