Kapcsolat

Üzemeltető:
Horonicz Ablak és Bútor Bt.


Székhely: 

8700 Marcali, Boronkai u. 3

Iroda: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Adószám:20892661-1-14

Telefon: +36/30 272 8196

E-mail:horoniczfa@gmail.com     info@horoniczfa.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.30 - 17:00

Felületkezelés


   

 
A faanyagvédelem területén a Milesi közel 60 éves múltra tekint vissza. A Milesi név nemcsak fejlesztései által vált híressé, hanem olyan kiváló felületkezelő anyagai révén, melyek a faanyagnak kiváló színeket, szépséget és időállóságot biztosítanak. A cég fő célkitűzése hogy, megvédje.megörizze és a lehető legjobbat hozza ki a fából. Mindezt speciálisan erre a célra kifejlesztett felületkezelő anyagokkal. A cég megalapítása óta kizárólag a faipar területére összpontosította minden tevékenységét, szellemi és anyagi befektetését. A Milesi egy olyan név melyre bátran eshet választásuk akár kültéri vagy beltéri nyílászáróik felületkezelése esetén.
Homlokzati és Beltéri nyílászáró Rendszerekhez ajánlott Milesi bevonatrendszerek

Alapkezelés, pácolás


A kémiai faanyagvédelem a RAL és DIN szabványok szerint a fenyő fafajoknál kötelező a kékülést és a korhadást okozó gombakárosítás ellen. Ennek egyik lehetséges szere a Hydrocrom XHT nevű vizes bázisú impregnáló alapozó anyag. A Hydrocrom XHT típusok különböző színekben elérhető, az alappác felhordása mártással, vagy ecseteléssel történhet. A felületen lévő tónuskülönbségeket úgy tüntethetjük el, hogy közben az erezet, a pórusok láthatóak maradnak. A Milesi cég létre hozott egy olyan speciális termékcsaládot, amely garantálja a maximális védelmet, színtartóságot és emellett kiemeli a szépségét, természetes erezetét a fának, pigmentjei segítségével UV védelmet is biztosít a faanyag részére.

Közbenső réteg


A Hydrocrom XBC közbenső réteg használata egyszerűbb csiszolhatóságot és anyagi megtakarítást jelenthet.

Bütü védelem


Az UNIACRYL termékekkel megfelelően védheti meg a nyílászárók legsebezhetőbb területeit az illesztési fugákat és a bütü felületeket.

Fedő réteg


A Hydrocrom XGC vizes bázisú fedőrétegét szórással lehet a felületre felhordani.A fentiekben említett termékrendszer csak a legfőbb területekre vonatkozik. A Milesi termékspalettája számos egyéb lehetőséget kínál.

AZ ABLAKOK FELÜLETKEZELÉSE:


A vásárlói elvárásoknak megfelelően a nyílászáró termékeinket összeszerelés előtt modern festékszóró eljárással vizesbázisú lazúros vagy RAL színskála szerinti fedőfestékkel vonjuk be. Festékszórással és mártással olyan minőségi javulás érhető el, amely kézi festéssel nem lehetséges.
A festett felületek pormentességét nagyteljesitményü porelszívó fal biztosítja. A környezetbarát vizes bázisú felületkezelés előnye, hogy a fában lévő nedvességtartalom képes a bevonaton keresztül eltávozni, biztosítva ezzel a fa lélegzését. Vásárlóink számos színből választhatnak a kívánt fafajnak megfelelő színskálákról. Igény szerint a színskálától eltérően kevertszínekkel is legyártjuk nyílászáróinkat.
Színmintákkal kapcsolatban keresse cégünket.

LAZÚROS ÉS FESTETT FELÜLETEK ÁPOLÁSA ÉS FELÚJITÁSA:


A vizes lazúrokkal és festékekkel kezelt kültéri falfelületek megfelelő időközönként ápolást igényelnek.
A viszonylag egyszerű kezeléssel hosszú távon lehet a szerkezetek eredeti szépségét és tartósságát megőrizni.
Az időjárási viszonyok, mint pl. a napsütés, hőmérséklet ill. mindezek változása fokozottan veszi igénybe a faanyag védelmét, szolgáló bevonatokat. A levegő relatív páratartalmának függvényében a faanyagok zsugorodnak és dagadnak (ugyanis, a kültéri bevonatok speciális páraáteresztő-képességgel rendelkeznek).
A fának ezt a mozgását a kültéri rugalmas bevonatok hosszú időn keresztül követni tudják, de idővel a bevonaton mégis szabad szemmel nem érzékelhető mikro-repedések jelennek meg. A bevonati rétegek a kültéri tényezők hatására tehát elvékonyodhatnak és megrepedezhetnek, ezáltal fokozottan csökken a fából készült szerkezetek védettsége. A lazúrok és festékek úgynevezett öregedésével, egyre nagyobb a veszélye a gombafertőzés kialakulásának is.
Ebből következően javasoljuk a lazúros és a festett felületek évente legalább két alkalommal történő ápolását (pl. tavasszal és ősszel) az XGC35 jelölésű termékekkel. Először tisztítsák meg a felületeket enyhe, semleges kémhatású mosogatószeres vízzel (1liter vízhez 10 ml mosogatószert adagolva) . A tiszta és száraz felületre a mellékelt kendővel egyenletesen hordják fel az XGC35 jelölésű felújító anyagot . Szükség esetén 1-2 óra elteltével a művelet megismételhető. A kezelt ablakokat csak 3-4 órás száradás után szabad becsukni. A ciklusok között a felületek tisztításon kívül egyéb ápolást nem igényelnek. A felületeket mindenképpen közel semleges kémhatású tisztítószerekkel lehet tisztítani. A felületek mechanikai sérülése esetén ill. elhanyagolt, leromlott minőségű ablakoknál az XGC 35 által nyújtott védelem már nem elegendő. A fenti esetben elkerülhetetlen egy nagyobb gyantatartalmú, lakkszerű felújító anyag, az XGC 43M (enyhén színezett) használata, melyet ecsettel lehet a felületekre megfeleően felhordani. Mechanikai sérülés esetén a javítást haladéktalanul el kell végezni, hogy a nedvesség ne léphessen közvetlen érintkezésbe a szerkezet fa anyagával. A kezelés során felhordott filmréteg pótolja az UV-sugárzás okozta veszteséget, és nyílászárói hosszútávon megőrzik eredeti szépségüket.