Kapcsolat

Üzemeltető:
Horonicz Ablak és Bútor Bt.


Székhely: 

8700 Marcali, Boronkai u. 3

Iroda: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Adószám:20892661-1-14

Telefon: +36/30 272 8196

E-mail:horoniczfa@gmail.com     info@horoniczfa.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.30 - 17:00

Légbevezetők

 A légbevezetők folyamatosan és automatikusan, segédenergia felhasználása nélkül, szabályozzák a beáramló szellőző lebegő mennyiségét, a helyiség belső páratartalmától függően.
A képen a V8-as páraérzékelő látható, mely a higroszabályozású légbevezető elemek lelke. A poliamid szálakból álló érzékelő, azt a fizikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok (ilyen, pl. az emberi hajszál is) a páratartalom emelkedésével megnyúlnak, ill. összehúzódnak mikor a levegő szárazabbá válik.
A légbevezetőkben lévő páraérzékelő pántköteg hosszváltozása közben, egy rugó ellenében - kis mechanikus szerkezet segítségével - egy zsalut mozgat, ezzel befolyásolva a szellőző levegő mennyiségét. Így mindamellett, hogy biztosítja a bent tartózkodók megfelelő komfortérzetét, fűtési energiát is megtakarít optimális szellőzés mellett.
A páraérzékelő pántköteg csak a belső levegő páratartalmát érzékeli, a beáramló friss levegő nem éri közvetlenül.
Nincs szükség a téli esetben az ablakok esetenkénti nyítvatartására, elegendő rábízni magunkat a passzív légbevezetők és a megfelelő légelvezetés 'okozta' szellőztetésre, mivel így a belső páratartalom azaz az igények szerinti szellőzés valósul meg. A higroszabályozású légbevezetők beépítése nélkül elkerülhetetlen a páralecsapódás, penészesedés veszélye. A légbevezetők típusai közti választást, eligazodást könnyíti meg a következő letölthető katalógus oldal.

A külső esővédők, rovarrácsok főbb tulajdonságai:
- Megakadályozzák a csapóeső és a rovarok bejutását a belső térbe
- Védik a nyílászáró szerkezetét
- Az ismert nyílászáró típusok mindegyikére alkalmazhatóak (nyílászáróba építhető légbevezetők mellé)
- Biztosítják a szükséges levegőmennyiség beáramlását.